duminică, 27 septembrie 2009

Pe cand schimbarea?

Am o intrebare: cand se vor schimba acei conducatori de institutii care pazesc din umbra Republica Moldova? Puneti voi ghilimelele...

3 comentarii:

  1. sunt sigur ca in decurs de 20 ani va incepe curatenia si la ei (adica noi). Daca din punct de vedere economic, cu regret o spun, ei sunt in urma noastra cu aproximativ 12-14 ani, iar din punct de vedere socio-politic situatia sta putin mai complicat. Am toata increderea ca lucrurile vor intra pe fagasul normal si acolo, cu conditia ca "madarfacarii" sa iasa in decor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu sunt increzatoare, insa ma asteptam sa se intample ceva dupa venirea la putere a AIE. E foarte important ca serviciile sa fie putin curatate deoarece joaca un rol esential in timpul alegerilor. Pot inclina balanta in favoarea unuia sau a altuia. De asemenea, schimbarea sefilor serviciilor ar fi un indicator ca se schimba relatiile cu Federatia Rusa, dar, cum acest lucru nu se intampla, inseamna ca nu s-a schimbat, de fapt, nimic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Susţinătorul liderului PSD Mircea Geoană, Cozmin Guşă, le-a cerut sprijin americanilor pentru a împiedica o fraudare a alegerilor prezidenţiale din România de Traian Băsescu.

    Guşă a declarat că s-a întâlnit, la Washington, cu o serie de oficiali americani cărora le-a semnalat acest pericol şi care erau deja informaţi şi în legătură cu demersul ONG-urilor legat de fraudarea alegerilor de Traian Băsescu, prin organizarea paralelă a referendumului. Cozmin Guşă spune că a avut, timp de patru zile, întâlniri oficiale cu directorul pentru afaceri est-europene şi strategice la Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe, William Schlickenmayer, congresmanul Gary L. Ackerman, vicepreşedinte al Comisiei de politică externă din Congresul SUA, directorul pentru afaceri europene la Departamentul de Stat, Douglas R. Kramer, şi cu reprezentanţi din Comitetul Helsinki, National Democratic Institute şi International Republican Institute.

    "La fel ca şi în 2004, eu am reclamat posibilitatea fraudării, în mod public. De această dată, am preferat, în plus, să-i avertizez pe partenerii strategici ai României, respectiv Statele Unite ale Americii, de probabilitatea unei fraude puse la cale de Traian Băsescu, pentru că o fraudare a alegerilor în 2009 poate avea efecte dramatice. Dacă situaţia economică gravă cu care se va confrunta România în 2010 va fi dublată de o criză politică rezultată în urma unor alegeri fraudate şi, bineînţeles, contestate, asta va fi practic echivalentul unui cocteil Molotov nu doar pentru România, ci şi pentru NATO, respectiv SUA, care sunt prezente cu baze militare în România. Deşi sunt susţinător al lui Mircea Geoană, demersul pe care l-am făcut în SUA este un demers care foloseşte tuturor candidaţilor pentru că alegerile corecte şi transparente îi servesc nu numai lui Mircea Geoană, ci şi lui Crin Antonescu, Corneliu Vadin Tudor sau Sorin Oprescu", a declarat Guşă. El a explicat că demersul său a fost determinat şi de schimbarea bruscă a lui Dan Nica din fruntea Ministerului de Interne după ce acesta a avertizat despre posibilitatea fraudării. Guşă a spus că dacă va începe o criză politică după alegeri, "România se va transforma într-un Afganistan în interiorul NATO", explicând că o contestare a rezultatului scrutinului ar prelungi cu alte câteva luni, în mod grav, provizoratul guvernamental şi politic.

    RăspundețiȘtergere